Η συναυλία για τον Μάνο Ελευθερίου τέλειωσε. Τα φώτα στο Ιωνία έσβησαν, όμως τα λόγια ενθουσιασμού του κόσμου που την παρακολούθησε θα αργήσουν να σταματήσουν. “Παιδεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός” είναι το τρίπτυχο της Τριλογίας. Το πρώτο και το τρίτο σκέλος εμφανίστηκαν με όλο τους το μεγαλείο. Τα παιδιά της ορχήστρας ήταν συγκλονιστικά. Καθαρά, γαλήνια πρόσωπα, όμορφες ψυχές, μεγάλο ταλέντο. Και κοντά σε αυτά, άγρυπνος δάσκαλος ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Δεν υπάρχει τραγούδι που ξεχώρισε περισσότερο, κάποιο που να πεις πως τα παιδιά το απέδωσαν καλύτερα.  Ήταν όλα υπέροχα, όπως υπέροχος ήταν και ο λόγος που εκφώνησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου που αναφέρθηκε στα δικά μας παιδιά, αυτά του 2ου Λυκείου Βούλας που ανέβηκαν στον Μύτικα.

Κατά τα άλλα, τι να πρωτοθυμηθούμε;

Την κατάμεστη αίθουσα μία ώρα πριν την έναρξη;
Αυτούς που κάθονταν όρθιοι ή στο πάτωμα και παρόλα αυτά το διασκέδαζαν;

Τον αξεπέραστο Αλέξη Κωστάλα, που ήρθε την τελευταία στιγμή και μας μάγεψε με τα λόγια του;
Την Ιωάννα Σούκου με την υπέροχη φωνή και απαγγελία;

Την Φιλιώ Σέρβου, που, εκτός των άλλων, μας έκανε και ανατριχιάσαμε με την Άγια Νύχτα;

Την Χριστίνα Μαραγκόζη, με την καθαρή πανέμορφη φωνή της;
Τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, με το υπέροχο χαμόγελο και τη καταπληκτική φωνή;
Τον Μπάμπη Βελισσάριο, που η φωνή του βρίσκεται σε άλλο, δυσθεώρητο επίπεδο;

Τίποτα δεν ξεχνάμε και τίποτα δεν σβήνουμε. Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Και ήρθαν μόνο 25 παιδιά. Πίσω, στην Πιερία υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τόσα, όμως η σκηνή της Ιωνίας ήταν πολύ μικρή για να τα φιλοξενήσει. Θα προσπαθήσουμε, να τα φιλοξενήσει μια πολύ μεγαλύτερη σκηνή το καλοκαίρι. Τους το υποσχεθήκαμε και μας το υποσχέθηκαν.

Η συναυλία ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας. Η Τριλογία ανέλαβε το δημιουργικό κομμάτι (αφίσα, τρέιλερ). Επίσης υπήρχε ζωντανή μετάδοση από το web tv του Δήμου, ενώ όλη την παράσταση μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ

Απολαύστε φωτογραφίες από την πρόβα, την συναυλία και τις απονομές. Ευχαριστούμε την κυρία Στέλλα Τζιτζιλή για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε.