Το Πολιτιστικό Κέντρο “Ιωνία”, αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που ήρθε για να παρακολουθήσει την παράσταση “Οι Δέκα Μικροί Νέγροι”, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας.Στην αίθουσα δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με δεκάδες ανθρώπους να κάθονται στο πάτωμα ή και όρθιοι καθόλη την διάρκεια της παράστασης, ενώ ακόμα περισσότεροι αποχώρησαν στεναχωρημένοι που δεν ήταν δυνατόν να την παρακολουθήσουν.

Αναμφίβολα, πρόκειται για την μεγαλύτερη σε κοσμοσυρροή εκδήλωση, που έχει γίνει ποτέ στον χώρο, πράγμα που επεσήμανε στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κύριος Ανδρέας Τσαβλίρης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει την πολύ σημαντική βοήθεια που έλαβε, για μία ακόμα φορά, ο Σύλλογος από τον ΟΑΠΠΑ και την Σχολική Επιτροπή 2βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έκανε εκτενή αναφορά στον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό σύλλογο Τριλογία, αναφέροντας πως μέσα σε πολύ λίγο καιρό έχει κατορθώσει να αναβαθμίσει, με καινοτόμες δράσεις, τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης, ήταν όμως η παράσταση, η οποία διαδραματίστηκε μέσα σε ένα υπέροχο σκηνικό εποχής. Το μυστήριο ολοένα και αυξανόταν, ενώ κανείς δεν μπορούσε με βεβαιότητα να πει ποιος ήταν ο δολοφόνος. Πολύ προσεγμένο στήσιμο και σκηνοθεσία από τον Δημήτρη Αγορά, εξαιρετική επιλογή μουσικής υπόκρουσης, πανέμορφα κοστούμια εποχής και δέκα παιδιά που απολάμβαναν αυτό που έκαναν, προκαλώντας ενθουσιασμό με τις ερμηνείες τους.

Το χειροκρότημα και η αποθέωση για όλους τους συντελεστές της παράστασης ήταν φυσικό επακόλουθο των όσων προηγήθηκαν.

Όλοι πλέον ζητούν να ανέβει ξανά η παράσταση.  Αν υπάρξει κάποια εξέλιξη, θα σας ενημερώσουμε.