Σχετικά με την Τριλογία

O Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος “Τριλογία”, είναι μία καινούρια προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Δημιουργήθηκε από μία ομάδα γονέων και αποφοίτων του 2ου Λυκείου Βούλας, που έχει σκοπό να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας, δραστηριοποιείται, εδώ και αρκετά χρόνια (ξεκινώντας από το Γυμνάσιο) με εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, προσπαθώντας να διοργανώνει δράσεις οι οποίες θα διαφέρουν από τις κοινότυπες ενέργειες των άλλων Συλλόγων.

Έτσι, πέρα από τις θεατρικές παραστάσεις (1-2 κάθε χρόνο), τον Ιούνιο του 2017, ξεκίνησαν οι περιβαλλοντικές εξορμήσεις, με πρώτη αποστολή τα Ζαγοροχώρια.  Η μεγάλη επιτυχία αυτής της δράσης, άρχισε να φαίνεται με την αποδοχή μικρής διάρκειας video που ανέβηκε στο YouTube και κορυφώθηκε με την παραγωγή του ντοκιμαντέρ “Εντροπία Μηδέν” που βραβεύτηκε στο Adventure Film Festival της Αθήνας.

Τα παιδιά άρχισαν να γνωρίζουν την Ελληνική φύση και να ζητούν καινούριες εξορμήσεις και προκλήσεις. Έτσι, διοργανώθηκε, η ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα.  Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η παραγωγή ενός ακόμα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Το Λυκόφως των Θεών”, το οποίο συμμετείχε στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου, τον Ιούλιο του 2019.

Ταυτόχρονα, η δράση του Συλλόγου συνεχίστηκε και στο πολιτιστικό κομμάτι με την θεατρικές παραστάσεις  “Ο Ηλίας του 16ου”  και “Ρωμαίος & Ιουλιέτα” από την θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Βούλας, καθώς και το αριστούργημα της Άγκαθα Κρίστι “Οι Δέκα Μικροί Νέγροι” από μαθητές και απόφοιτους του ίδιου σχολείου.

Σκοπός της “Τριλογίας”, σαν φυσική συνέχεια του Συλλόγου Γονέων, είναι να επεκταθεί σε κάθε γωνιά του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, προσελκύοντας ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ κατοίκους που ενδιαφέρονται για το θέατρο, την μουσική, τον κινηματογράφο, το περιβάλλον, την φωτογραφία και άλλα.  Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που παρέχεται στην περιοχή μας, όλες τις θεατρικές υποδομές, τα σχολεία και όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους που μπορεί να παραχθεί πολιτισμός.

Πιστεύουμε ότι θα προσελκύσουμε πολλούς αρωγούς αυτής της προσπάθειας, που θα θέλουν να συμβάλλουν συμμετέχοντας στις δραστηριότητές μας.

Θεατρικές Παραγωγές
Μουσικές Παραστάσεις
Παραγωγές Ντοκιμαντέρ
Πολιτιστικά Δρώμενα
Καλλιτεχνικές Δράσεις
Περιβαλλοντικές Δράσεις