Η Ορχήστρα Νέων Δίου στη Βούλα

Μία μεγάλη μουσική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Σύλλογος Γονέων του Δευτέρου Λυκείου Βούλας, σε συνεργασία με τον Δήμο, προσκάλεσαν την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, να έρθει στην πόλη μας και να παίξει τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.  Ο Πρόεδρος Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών, κος Παπαχρήστος, αποδέχθηκε την πρόσκληση και φρόντισε για την συμμετοχή καταξιωμένων ερμηνευτών, οι οποίοι τραγούδησαν αφιλοκερδώς.

Όταν η συναυλία για τον Μάνο Ελευθερίου τέλειωσε και τα φώτα στο Ιωνία έσβησαν, τα λόγια ενθουσιασμού του κόσμου που την παρακολούθησε, θα ,ας ακολουθούν στην πορεία μας. “Παιδεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός” είναι το τρίπτυχο της Τριλογίας. Το πρώτο και το τρίτο σκέλος εμφανίστηκαν με όλο τους το μεγαλείο. Τα παιδιά της ορχήστρας ήταν συγκλονιστικά. Καθαρά, γαλήνια πρόσωπα, όμορφες ψυχές, μεγάλο ταλέντο. Και κοντά σε αυτά, άγρυπνος δάσκαλος ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Δεν υπάρχει τραγούδι που ξεχώρισε περισσότερο, κάποιο που να πεις πως τα παιδιά το απέδωσαν καλύτερα.  Ήταν όλα υπέροχα, όπως υπέροχος ήταν και ο λόγος που εκφώνησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου που αναφέρθηκε στα δικά μας παιδιά, αυτά του 2ου Λυκείου Βούλας που ανέβηκαν στον Μύτικα.

Κατά τα άλλα, τι να πρωτοθυμηθούμε;

Την κατάμεστη αίθουσα μία ώρα πριν την έναρξη;
Αυτούς που κάθονταν όρθιοι ή στο πάτωμα και παρόλα αυτά το διασκέδαζαν;

Τον αξεπέραστο Αλέξη Κωστάλα, που ήρθε την τελευταία στιγμή και μας μάγεψε με τα λόγια του;
Την Ιωάννα Σούκου με την υπέροχη φωνή και απαγγελία;

Την Φιλιώ Σέρβου, που, εκτός των άλλων, μας έκανε και ανατριχιάσαμε με την Άγια Νύχτα;
Την Χριστίνα Μαραγκόζη, με την καθαρή πανέμορφη φωνή της;
Τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, με το υπέροχο χαμόγελο και τη καταπληκτική φωνή;
Τον Μπάμπη Βελισσάριο, που η φωνή του βρίσκεται σε άλλο, δυσθεώρητο επίπεδο;

Τίποτα δεν ξεχνάμε και τίποτα δεν σβήνουμε. Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Και ήρθαν μόνο 25 παιδιά. Πίσω, στην Πιερία υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τόσα, όμως η σκηνή της Ιωνίας ήταν πολύ μικρή για να τα φιλοξενήσει. Θα προσπαθήσουμε, να τα φιλοξενήσει μια πολύ μεγαλύτερη σκηνή το καλοκαίρι. Τους το υποσχεθήκαμε και μας το υποσχέθηκαν.

Η συναυλία ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας. Η Τριλογία ανέλαβε το δημιουργικό κομμάτι (αφίσα, τρέιλερ). Επίσης υπήρχε ζωντανή μετάδοση από το web tv του Δήμου.  Όλα τα τραγούδια, μπορείτε να τα ακούσετε στο κανάλι μας στο YouTube

Απολαύστε φωτογραφίες από την πρόβα, την συναυλία και τις απονομές. Ευχαριστούμε την κυρία Στέλλα Τζιτζιλή για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε.