Το Λυκόφως των Θεών στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Το Μεσογειακό Κέντρο Ψηφιδωτών Δίου, φιλοξένησε τα παιδιά του 2ου Λυκείου Βούλας, τα οποία παρουσίασαν το ντοκιμαντέρ που κινηματογράφησαν ανεβαίνοντας στον Μύτικα, με τίτλο “Το Λυκόφως των Θεών”.

Ένας πολύ όμορφος χώρος, στον οποίο μάλιστα φιλοξενείται η έκθεση του γνωστού καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα, σχετικά με τους Εβραίους των Ιωαννίνων.  Στον ίδιο χώρο, λειτουργούν η σχολή και το εργαστήρι δημιουργίας ψηφιδωτών του Δίου.  Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η αρχαία πόλη του Δίου, ήταν γεμάτη με ψηφιδωτά, πολλά εκ των οποίων σώζονται σήμερα.

Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, είχε φροντίσει κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης. Πέρα από την προβολή του ντοκιμαντέρ, περιλάμβανε παρουσίαση του Μαραθωνίου Ολύμπου και μουσική βραδιά από τα παιδιά την Ορχήστρας Νέων που πρόσφατα είχε εμφανισθεί στην Βούλα παίζοντας τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου, κος Γιώργος Χανδόλιας, μίλησε για τα παιδιά την Βούλας, για την διαφορετική προσπάθεια που κάνουν αλλά και την επιμονή τους να ανέβουν στην κορυφή.

Με την παρουσία της, τίμησε την εκδήλωση η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κα Μίμα Νικηφοράκη, η οποία εκφράστηκε με θαυμασμό για την περιοχή του Ολύμπου και την Ορχήστρα Νέων.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο ήταν παραγωγή της Τριλογίας, αποδείχθηκε πολύ μικρό, αφενός για να περιγράψει την περιπέτεια των παιδιών και αφετέρου για να σβήσει την δίψα των παρευρισκόμενων να δουν μια τόσο όμορφη δημιουργία για τον τόπο τους.

Ήδη, υπάρχουν προτάσεις προβολής σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και για τον λόγο αυτό η Τριλογία προσανατολίζεται στο να φτιάξει μία εκτεταμένη έκδοση, πολύ μεγαλύτερη από τα 23 λεπτά της τωρινής.

Η Τριλογία φρόντισε και πήρε λήψεις από την εκδήλωση στο Δίον, με τη βοήθεια του οπερατέρ Αντώνη Βρόικου, φτιάχνοντας ένα 16λεπτο αφιέρωμα.