“Μα πού πήγε η Ελένη?”. Έρχεται στη Βούλα!!

Ένα διαχρονικό πρόβλημα, που δυστυχώς εμφανίζεται σε πλήθος οικογενειών, το οποίο μόλις τα τελευταία χρόνια αρχίζει και βγαίνει στην επιφάνεια, αφού όλο και περισσότερες περιπτώσεις δημοσιοποιούνται, πραγματεύεται ο θεατρικός μονόλογος “Μα πού πήγε η Ελένη;” τον οποίο ο Σύλλογός μας θα παρουσιάσει στο ολοκαίνουργιο θεατράκι του 2ου Λυκείου Βούλας.  Το θέμα της ενοδοοικογενειακής βίας είναι μεταξύ αυτών που κυριαρχούν στις καθημερινές δημοσιεύσεις, αφού όλο και περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να ξεφύγουν σπάζοντας τη σιωπή τους.

Το κείμενο είναι της ταλαντούχας ηθοποιού Χρύσας Ποζίδου, η οποία θα ερμηνεύσει τον μονόλογο.  Η Χρύσα Ποζίδου, έχει εμφανισθεί ξανά στην πόλη μας με συμμετοχές σε παραστάσεις του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού και στην παράσταση του Μικρασιατικού φεστιβάλ, υπό της οδηγίες του συνεργάτη του Συλλόγου μας Δημήτρη Αγορά. Είναι απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου Βούλας, όπου έκανε τα πρώτα της θεατρικά βήματα με την “Ιφιγένεια εν Ταύροις” του Ευριπίδη.
Ο μονόλογος που θα παρακολουθήσουμε είναι η πρώτη της απόπειρα να γράψει κείμενο για παράσταση, παρουσιάζοντας ένα φλέγον ζήτημα της Ελληνικής Κοινωνίας.  Έχει βραβευτεί στο φεστιβάλ μονολόγων του θεάτρου Εύπολις.

Θα έχουμε την τιμή και την χαρά, την εκδήλωση μας να προλογίσει η τ.Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και διακεκριμένη συγγραφέας, κυρία Σήλια Νικολαϊδου.

Στοιχεία παράστασης:

18 Ιουνίου 2022, 9:30μμ, 2ο Λύκειο Βούλας

Κείμενο-ερμηνεία-σκηνοθεσία: Χρύσα Ποζίδου
Co-Director: Μαρίνα Μαυρογένη
Φωτογραφία αφίσας: Μαρίνα Μαυρογένη
Οργάνωση παράστασης:  Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος “Τριλογία”
*η παράσταση είναι κατάλληλη και για εφήβους άνω των 14 ετών.  Η είσοδος στο θεατράκι είναι ελεύθερη.

*Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την “Αιγέας ΑΜΚΕ – Διαχειριστής Αθανάσιος Μαρτίνος” για την οικονομική υποστήριξή της ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η παράσταση.